Főoldal Programajánlatok Barlangtúrák
Barlangtúrák
Barlangtúrák

A Világörökség részének nyilvánított barlangrendszer látványos cseppkő képződményei egyedülálló élményt nyújtanak az ide látogatóknak. Az érdeklődők  többféle barlangtúra közül választhatnak, melyek állandóak vagy a forgalom függvényében indulnak.Baradla-barlang - Aggtelek
Baradla-barlang - Aggtelek A Baradla-barlang, aggteleki szakasza -közismertebb nevén az "Aggteleki Cseppkőbarlang" -az Aggteleki Nemzeti Park illetve Magyarország talán legismertebb természeti jelensége.
Az egy órás  Rövid-túrán a látogatók a barlang  legismertebb és az őskor embere által is már használt termein keresztül tekinthetik meg lenyűgöző cseppkőképződményeit, és ismerhetik meg a barlang históriáját. 
A túra a kiváló akusztikájú Hangverseny-teremben zenehallgatással egészül ki.
Bővebben
 
Baradla-barlang - Hosszú és Speciális túra
Baradla-barlang - Hosszú-túra és Speciális (Retek-ági) túra Aggtelek-Jósvafő A Baradla-barlang, aggteleki szakasza -közismertebb nevén az "Aggteleki Cseppkőbarlang" -Magyarország talán legismertebb természeti jelensége. Ez a barlangtúra a Rövid-túra utvonalán indul,  ahol a látogatók a barlang  legismertebb, már az őskor embere által is használt termein keresztül tekinthetik meg lenyűgöző cseppkőképződményeit, ismerhetik meg a barlang históriáját. Majd a  kiváló akusztikájú Hangverseny-teremben zenehallgatás után indul tovább a túra a kivilágítatlan főágon keresztül a jósvafői kijáratig. A Hosszú-túra, valamint a Speciális (Retek-ági túra) a leghosszabb túrák közé tartoznak.
Bővebben...
 
Baradla-barlang - Vörös-tó - Jósvafő
Vörös-tói túra - Baradla-barlang A mintegy 25 km-es Baradla- barlang nem csak az aggteleki szakaszán látogatható. Az "Aggteleki Cseppkőbarlang" vagyis az aggteleki rész mellett a főág Vörös-tó-Jósvafő közötti kb. 2,3 km hosszúságú, kiépített  szakasza is nyitott a látogatók számára. Hatalmas méretei, változatos képződményei mellett külön érdekessége ennek a barlangrésznek, hogy ez a világ leghosszab villanyvilágítással, kiépített járdákkal bíró idegenforgalmi barlangja. A 2005-ben a felújítást követően átadott Vöröstói barlangrész korszerű, gondosan megtervezett világító rendszerével azok számára is új élményt nyújt, akik már korában megtekintették ezt a különleges adotságokkal rendelkező részét a Baradlának.
Bővebben...
 
Béke-barlang - Aggtelek
Béke-barlang - Aggtelek A Béke-barlang az Aggteleki-karszt második leghosszabb barlangja. Tágas, képződményekben gazdag járataiban minden képződmény típus felfedezhető. A barlang csak a bejárati szakaszán kiépített, de onnan bejutva már az érintetlen rész következik és egy idő múlva már -főleg csapadékos időszakban- a patakban gázolva vezet az út egészen a Kötélhágcsós-szifonig a túra végpontjáig. Béke-barlangban az agyagos, másutt vizes részein belekóstolhatnak a látogatók a barlankutatás nehézségeibe.
Bővebben...
 
Vass Imre-barlang - Aggtelek
Vass Imre-barlang - Jósvafő A jósvafői Papp Ferenc Kutatóállomás közelében, a Tohonya-völgy végében található a barlang, amelyet az érdeklődők túravezetővel együtt a jósvafői jegypénztártól indulva közelítenek meg. Az út hossza oda-vissza felszínen 6 km, barlangban kb. 500 m. Időtartama kb. 3 óra, ebből a barlangban töltött idő nagyjából 1 óra.
Bővebben...
 
Kossuth-barlang - Jósvafő
Kossuth-barlang - Jósvafő A Kossuth-barlang aktív patakos járatának bejárása a nagyobb nehézség fokozatú túra. Cseppkőképződményekben szegény főágában sziklákon mászva, kötélhídon, létrákon átkelve lehet elérni a végpontot, majd ugyan azon az úton visszatérve ér véget a barlangtúra.
Bővebben...
 
Rákóczi-barlang - Bódvarákó
Rákóczi-barlang - Bódvarákó A Esztramosi-hegy (a volt tornaszentandrási kőbánya) területén nyíló Rákóczi-barlang Bódvarákó felől közelíthető meg, ugyanakkor Tornaszentadrás község közigazgatási határában található. Kristályai, sajátos képződményei, tavai miatt kiemelkedik  a látogatható cseppkőbarlangok sorából. A  barlang megközelítése egy bányatárón történik. Ezért az itt történő közlekedés körültekintést igényel. A barlangot célszerű túraruhában látogatni, annak ellenére hogy a teljes barlangszakasz kiépített, mivel a meredek lépcsőkön összesározódhat a ruházat csapadékos időszakban a beszivárgó víztől. Megközelítés: Bódvarákó községhatár tábla előtt balra kell fordulni, majd egyenesen a valamikori bánya területéig (kb. 1 km).
Bővebben...
 
Meteor-barlang - Bódvaszilas
Meteor-barlang - Bódvaszilas A Bódvaszilas mellett fekvő Alsó-hegy Kis-vizetes-töbör alján nyílik az ANP egyik leglátványosabb víznyelőbarlangja. A nagyközönség számára megnyitott barlangok közül a Meteor-barlang látogatása állítja a legnagyobb kihívás elé a látogatót és igényli egyben a legjobb erőnlétet. A barlang bejáratának eléréséhez először fel kell mászni az Alsó-hegyre, majd a töbör alján nyíló szűk bejáraton át lehet bejutni a Meteor-barlangba.
Bővebben...
 


Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Barlangtúra indulási időpontok és árak

Megtekintheti az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága által kiadott 2012. évre érvényes barlangtúra indulási időpontokat és árakat. Bővebben

Online foglalás/Online booking

Nomád Baradla Turistaszálló

A turistaszállóban egész éveben 2 , 3 és 4 ágyas szobák várják vendégeinket.
Foglaljon most>>

Nomád Baradla Rönkfaházak

Összkomfortos, 50 m2, 7 ágyas új építésű rönkfaházakkal várunk minden kedves ideérkező vendéget.
Foglaljon most>>

Tájékozódjon Árainkról

Vendégek komfortfokozattól függően választhatnak az olcsó szálláshelyektől a valamivel magasabb árfekvésű igényes, új rönkfaházakig.
Nézze meg árainkat>>

Programajánlatok/Programs

Barlangtúrák

A látogatók többféle barlangtúra közül választhatnak, melyek állandóak vagy a forgalom függvényében indulnak. 
Bővebben

Felszíni túrák

Jól kiépített tanösvény és túraútvonal-hálózat (Országos Kéktúra). Ajánlott térkép: Cartographia Gömör-Tornai karszt.
Bővebben

Osztálykirándulások

Az erdei iskola program központi témája az ember és a természet kapcsolata, az ember-természet kölcsönhatás értelmezése.
Bővebben

Információk/Useful information

ANPI Eseménynaptár 2013.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága által kiadott 2013. évre érvényes programajánlatokat olvashatja itt.
Bővebben

Barlangtúra indulási időpontok és árak

Megtekintheti az ANPI által kiadott 2012. évre érvényes barlangtúra indulási időpontokat és árakat.
Bővebben

Felszíni túra indulási időpontok és árak

Megtekintheti az ANPI által kiadott 2012. évre érvényes felszíni túra indulási időpontokat és árakat.
Bővebben

Rólunk írták/Articles about us

Rólunk írták

A szallas.hu portálon írták rólunk.
Bővebben