Főoldal
Felszíni túrák
Felszíni túrák

Szelíd, zöld domboldalak, meredek sziklafalak, csobogó patakok teszik változatossá az aggteleki-karszt domborzatát. A jól kiépített tanösvény és túraútvonal-hálózat (Országos Kéktúra útvonala) megkönnyíti a tájékozódást.

Ajánlott térkép: Cartographia Gömör-Tornai karszt.Bódvalenke a freskófau Aggtelektől 30km-re
Bódvalenke a freskófalu Bódvalenke jelenleg a világon az egyetlen olyan település, ahol a falakat műalkotások borítják. Európában egyedülálló művészeti központ kialakulásának lehetünk szemtanúi. Magyar és külföldön élő cigány festők pályáznak, hogy a lakóházak homlokzatára festhessenek. Az eredmény jól látható: 2011-re mintegy 20 monumentális mű készült el 10 művész közreműködésével. Egyedülálló közösségi műalkotás, ami egyszerre turisztikai látványosság és egy közösség önkifejezési eszköze.
 
Mohos-Ház - Kelemér
Mohos-Ház - Kelemér
Kelemér település Putnoktól északra a mai Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve a történelmi Gömör megyében található. A falu környéke természeti értékekben igen gazdag. A közelben található Mohos-tavak fokozottan védettek.
 
Szádelő-völgy (Szlovákia)
Szádelő-völgy (Szlovákia) Szádelő község határában kialakult hatalmas szurdokvölgy a vidék kiemelkedő természeti szépsége. A völgy alján kanyargó Szár patak mosta ki mai formájára, mely mentén meredek út vezet a hasadék belsejébe felé. A halkan csörgedező patak, a környező sziklafalak csodálatos látványa jellemzi a Szádelői völgyet. A hasadék legérdekesebb képződménye a 105 méter magas különálló sziklacsúcs a Cukorsüveg, mely a hegymászók kedvelt célpontja. A völgyben ezen kívül számos barlang, vízmosás is található.
 
Szádvár
Szádvár

Magyarország északkeleti szögletében, az Aggteleki-hegység zöldellő hegyormainak egyikén omladoznak a nagyterületű Szádvár kőfalai. Régészeti feltárás híján még sok homályos folt fedi múltjának részleteit. Így csak valószínűsíthető, hogy a XIV. század elején királyi parancsra emelték, miután a Ménes-völgy túloldalán lévő korábbi erősség romba dőlt.

 
Szendrői vár
Szendrői vár

A Bódva folyó völgyében, Szendrő városának területén a középkorban több várat is létesítettek a vidék urai. Az elsőt a Bebek főnemesi család építtette földesúri szállásul a völgyben.

Miután a XVI. század második felére katonai szempontból teljesen elavult, helyette a széles fennsíkú meredek hegytetőn itáliai hadmérnökök tervei alapján rakták le a korszerű végvár alapjait.

Szendrő a hadászatilag fontos erősségek közé tartozott, mivel a Felvidék kapujának számító Kassa városának védelmét látta el az idegen támadások ellenében. Így birtoklásáért öldöklő küzdelmet vívtak a Habsburg császári ház zsarnoki uralma ellen kardot fogó Bocskai István felkelő hajdúi, Bethlen Gábor és I. Rákóczi György erdélyi fejedelmek seregei is.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 5

Online foglalás/Online booking

Nomád Baradla Turistaszálló

A turistaszállóban egész éveben 2 , 3 és 4 ágyas szobák várják vendégeinket.
Foglaljon most>>

Nomád Baradla Rönkfaházak

Összkomfortos, 50 m2, 7 ágyas új építésű rönkfaházakkal várunk minden kedves ideérkező vendéget.
Foglaljon most>>

Tájékozódjon Árainkról

Vendégek komfortfokozattól függően választhatnak az olcsó szálláshelyektől a valamivel magasabb árfekvésű igényes, új rönkfaházakig.
Nézze meg árainkat>>

Programajánlatok/Programs

Barlangtúrák

A látogatók többféle barlangtúra közül választhatnak, melyek állandóak vagy a forgalom függvényében indulnak. 
Bővebben

Felszíni túrák

Jól kiépített tanösvény és túraútvonal-hálózat (Országos Kéktúra). Ajánlott térkép: Cartographia Gömör-Tornai karszt.
Bővebben

Osztálykirándulások

Az erdei iskola program központi témája az ember és a természet kapcsolata, az ember-természet kölcsönhatás értelmezése.
Bővebben

Információk/Useful information

ANPI Eseménynaptár 2013.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága által kiadott 2013. évre érvényes programajánlatokat olvashatja itt.
Bővebben

Barlangtúra indulási időpontok és árak

Megtekintheti az ANPI által kiadott 2012. évre érvényes barlangtúra indulási időpontokat és árakat.
Bővebben

Felszíni túra indulási időpontok és árak

Megtekintheti az ANPI által kiadott 2012. évre érvényes felszíni túra indulási időpontokat és árakat.
Bővebben

Rólunk írták/Articles about us

Rólunk írták

A szallas.hu portálon írták rólunk.
Bővebben