Főoldal Programajánlatok Osztálykirándulások
Osztálykirándulások
Osztálykirándulások

A Világörökség részének nyilvánított barlangrendszer, a határ menti középkori várromok, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának erdei iskola programja érdekes, izgalmas programlehetőségeket kínál az iskolásoknak. A térség gazdag geológiai, biológiai adottságai, történelmi nevezetességei a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak is ideális terepgyakorlati helyszínt biztosít.Gömörszőlős
Gömörszőlős

Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik legháborítatlanabb részén található. Az alig 80 fős települést a Putnoki-dombság öleli körbe. A festői falucska a Keleméri-patak völgyében helyezkedik el, Miskolctól közúton 52 kilométerre a szlovák határ mellett. A báját a nyugalom, a természeti táj szépsége, a tiszta környezet és a nyomokban fellelhető hagyományos paraszti kultúra adja.

Bővebben...
 
Baradla Tanösvény - Aggtelek - Jósvafő - sárga jelzés
Baradla Tanösvény /Aggtelek – Jósvafő/ – sárga jelzés 1983-ban létesült az Aggteleki Nemzeti Park legrégebbi és egyben leglátogatottabb tanösvénye. A Baradla-barlang aggteleki és jósvafői bejáratát összekötő, a fedett és a nyílt karszt határán kanyargó 7,5 km-es felszíni túraútvonalon a terület természeti és kultúrtörténeti értékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. Az ösvény mentén 18 db tájékoztató tábla található. Időigénye kb. 3 óra.
Bővebben
 
Tohonya-Kuriszlán Tanösvény - Jósvafő - sárga jelzés
Tohonya-Kuriszlán Tanösvény A tanösvény az ANP tíz éves fennállása alkalmából, 1995-ben létesült. A közel 9 km-es, kb. 250 m szintemelkedésű körtúrát főként azon érdeklődőknek ajánljuk, akik a térség földtani értékeiről szeretnének részletesebb ismereteket szerezni. A tanösvény mentén látható hazánk egyetlen állami tulajdonú, több mint 80 lóból álló hucul ménese. Útvonalán 25 bemutatóhely található. Időigénye: kb. 6 óra. Természetesen lehetőség van a tanösvény szakaszos bejárására is.
Bővebben
 
Alsó-hegyi Zsombolyos Tanösvény - Bódvaszilas - fehér körben piros T
Alsó-hegyi Zsombolyos Tanösvény /Bódvaszilas/  fehér körben piros T A 8,5 km-es körtúra az Alsó-hegy jó néhány kiemelkedő jelentőségi zsombolyához (függőleges aknabarlang) vezeti el a látogatókat. A 2000-ben létesült tanösvény 14 állomáshelyet érint, amely kb. 5 óra alatt járható be. A 355 méter szintemelkedésű terep csak gyakorlott turisták számára ajánlott.
Bővebben
 
Fürkész-ösvény - Jósvafő
Fürkész-ösvény /Jósvafő/ Az állomáshelyeket jelölő táblák mindegyikén megjelenik a tanösvény logója, egy fürkészdarázs mesefigura, aki egy-egy, a természetben található tárgyakkal, jelenségekkel összefüggő szórakoztató feladat elvégzésére, vagy játékra szólítja a túrázókat.
A feladatok a jelenségek, növények, állatok alaposabb megfigyelését, a természeti környezet sokoldalú megtapasztalását, árnyaltabb természetszemlélet kialakítását szolgálják. Megoldásuk során természettudományos ismeretekre is szert tehetnek a látogatók. Az ösvény bejárása 1,5-2 órát vesz igénybe, főként óvodás és kisiskolás csoportoknak ajánljuk.
 
Szádvár tanösvény - Szögliget
Szádvár tanösvény - Szögliget A 4,5 km-es tanösvény kiinduló, és egyben végpontja a Szalamandra Ház. Önálló jelzése nincs, meglévő turistaútvonalakon, ill. jelölés nélküli erdei utakon halad. Az elágazási pontokat nyilak jelzik. A sajátos karsztos felszínen egyaránt megtaláljuk a hegyvidéki, a mediterrán, illetve a kontinentális erdőssztyepre jellemző fajok képviselőit. Itt található a térség egyik legjelentősebb kultúrtörténeti értéke, a romjaiban is impozáns látványt nyújtó Szádvár.
Bővebben
 
Borz tanösvény - Szín-Szelcepuszta
Borz tanösvény /Szin-Szelcepuszta/ A 2001-ben kiépített tanösvény célja, hogy a természeti értékek mellett a területen folyó erdő- és vadgazdálkodással, jellegzetes erdőtípusokkal, az erdők gazdag élővilágával kapcsolatos ismeretek elsajátítására ösztönözze a látogatókat. A 2,8 km-es tanösvény 15 információs táblával ellátott megállóhelyet érint.
Bővebben
 
A Hucul-ménes
A Hucul-ménes Az állomány 2008-as létszáma 130 egyed, melyből több mint 50 anyakanca. A kancák és a csikók a Jósvafőtől északra mintegy 1,5 km-re található Gergés-lápai rideg ménesben vannek elhelyezve. A lovak egész évben szabadon járják a mintegy 200 hektáros fennsík jellegű legelőterületet, egy oldalról nyitott karámépületben éjszakáznak. A legelőn történik a fedeztetés, az ellések nagy része. Ez a tartási mód megfelel az ősi időkben alkalmazottnak, illetve a hucul fajta szívósságából, igénytelenségéből adódó lehetőségeknek.
Bővebben
 


Online foglalás/Online booking

Nomád Baradla Turistaszálló

A turistaszállóban egész éveben 2 , 3 és 4 ágyas szobák várják vendégeinket.
Foglaljon most>>

Nomád Baradla Rönkfaházak

Összkomfortos, 50 m2, 7 ágyas új építésű rönkfaházakkal várunk minden kedves ideérkező vendéget.
Foglaljon most>>

Tájékozódjon Árainkról

Vendégek komfortfokozattól függően választhatnak az olcsó szálláshelyektől a valamivel magasabb árfekvésű igényes, új rönkfaházakig.
Nézze meg árainkat>>

Programajánlatok/Programs

Barlangtúrák

A látogatók többféle barlangtúra közül választhatnak, melyek állandóak vagy a forgalom függvényében indulnak. 
Bővebben

Felszíni túrák

Jól kiépített tanösvény és túraútvonal-hálózat (Országos Kéktúra). Ajánlott térkép: Cartographia Gömör-Tornai karszt.
Bővebben

Osztálykirándulások

Az erdei iskola program központi témája az ember és a természet kapcsolata, az ember-természet kölcsönhatás értelmezése.
Bővebben

Információk/Useful information

ANPI Eseménynaptár 2013.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága által kiadott 2013. évre érvényes programajánlatokat olvashatja itt.
Bővebben

Barlangtúra indulási időpontok és árak

Megtekintheti az ANPI által kiadott 2012. évre érvényes barlangtúra indulási időpontokat és árakat.
Bővebben

Felszíni túra indulási időpontok és árak

Megtekintheti az ANPI által kiadott 2012. évre érvényes felszíni túra indulási időpontokat és árakat.
Bővebben

Rólunk írták/Articles about us

Rólunk írták

A szallas.hu portálon írták rólunk.
Bővebben