Főoldal Programajánlatok Sportolási lehetőségek
Sportolási lehetőségek
Sportolási lehetőségek

Az optimális domborzati – és talajviszonyok kiváló helyszínt biztosítanak lovagláshoz, terepfutáshoz, nordic walking gyalogláshoz, kerékpározáshoz.A Bükki Nemzeti Parkból az Aggteleki Nemzeti Parkba
A Bükki Nemzeti Parkból az Aggteleki Nemzeti Parkba

A Szilvásváradtól Aggtelekig tartó 75 km-es, 12 települést érintő túra során a két nemzeti park természeti, kultúrtörténeti értékeit ismerhetik meg az érdeklődők.

Útvonala: Szilvásvárad–Nagyvisnyó–Dédestapolcsány–Uppony–Borsodbóta–Sajómercse–Putnok–Kelemér–Zádorfalva–Ragály–Trizs–Aggtelek


 
Bodrogzug vízitúra
Bodrogzug vízitúra

2009-ben megváltozott a Bodrogzugba (Tokaj-Bodrogzugi Tájvédelmi Körzet területére) irányuló vízitúrák látogatási rendje. Az új szabályozás lényege az, hogy a területet kezelő Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, valamit az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közösen koordinálja a területre irányuló vízi turizmust, így a túrázóknak már nem kell külön hatósági engedély a látogatáshoz. A természetvédelmi hatósági engedéllyel -a teljes látogatási létszámra-  az ANP Igazgatóság rendelkezik, ezért a továbbiakban látogatási jogosultság megszerzése elsősorban a http://bodrogzug.hu honlapon keresztül, vagy Tokajban  három helyszínen (ld. itt) lehetséges. A látogatás feltétele a  hatósági engedélyben foglalt előírások, szabályok megismerése, elfogadása, valamint a regisztrációs díj kifizetése.

A fenti honlapon megtalálhatók lesznek a látogatási-, természetvédelmi-, és vízi közlekedési szabályok, regisztrációs űrlap, a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzetre vonatkozó tudnivalók és még sok más hasznos információ. Reméljük, hogy ez a változás előnyére lesz a látogatóknak, túraszervezőknek és mindenkinek, aki a természetnek ezt a kiemelkedő értékét megismerni szándékozik.


 
Galyasági körtúra
Galyasági körtúra

Az 50 km-es, 10 települést érintő körtúra során a nemzeti park természeti, kultúrtörténeti értékeit ismerhetik meg az érdeklődők.


Útvonala: Aggtelek–Trizs–Ragály–Imola–Kánó–(leágazás Égerszög, Teresztenye településekre)–Szőlősardó–Éger-völgyi elágazás–Perkupa–Kenyérgyári elágazás– Szin–Szinpetri–Jósvafő–Aggtelek


 
Szelce-Szádvár körtúra
Szelce-Szádvár körtúra

Az Aggteleki Nemzeti Park területén az Aggtelek-Domica határátkelőtől a Baradla-barlang aggteleki bejáratáig tartó 51 km összhosszúságú, kb. 200 m-es szintkülönbségű kerékpáros körtúra 32 km-es szakasza közúton, 19 km-es szakasza terepúton vezet.


Főbb állomásai: Aggtelek –Jósvafő–Szelce-völgy–Szelcepuszta–Patkós-völgy–Csemetekert– Ménes-völgy–Vidomájpuszta–Vár-völgy–Szögliget–Szin–Szinpetri–Jósvafő–Baradlabarlang jósvafői bejárata–Aggtelek. A túraútvonal az Aggtelek–Domica határátkelőnél csatlakozik a Szlovák-karszton kialakított kerékpárúthoz.


 


Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Online foglalás/Online booking

Nomád Baradla Turistaszálló

A turistaszállóban egész éveben 2 , 3 és 4 ágyas szobák várják vendégeinket.
Foglaljon most>>

Nomád Baradla Rönkfaházak

Összkomfortos, 50 m2, 7 ágyas új építésű rönkfaházakkal várunk minden kedves ideérkező vendéget.
Foglaljon most>>

Tájékozódjon Árainkról

Vendégek komfortfokozattól függően választhatnak az olcsó szálláshelyektől a valamivel magasabb árfekvésű igényes, új rönkfaházakig.
Nézze meg árainkat>>

Programajánlatok/Programs

Barlangtúrák

A látogatók többféle barlangtúra közül választhatnak, melyek állandóak vagy a forgalom függvényében indulnak. 
Bővebben

Felszíni túrák

Jól kiépített tanösvény és túraútvonal-hálózat (Országos Kéktúra). Ajánlott térkép: Cartographia Gömör-Tornai karszt.
Bővebben

Osztálykirándulások

Az erdei iskola program központi témája az ember és a természet kapcsolata, az ember-természet kölcsönhatás értelmezése.
Bővebben

Információk/Useful information

ANPI Eseménynaptár 2013.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága által kiadott 2013. évre érvényes programajánlatokat olvashatja itt.
Bővebben

Barlangtúra indulási időpontok és árak

Megtekintheti az ANPI által kiadott 2012. évre érvényes barlangtúra indulási időpontokat és árakat.
Bővebben

Felszíni túra indulási időpontok és árak

Megtekintheti az ANPI által kiadott 2012. évre érvényes felszíni túra indulási időpontokat és árakat.
Bővebben

Rólunk írták/Articles about us

Rólunk írták

A szallas.hu portálon írták rólunk.
Bővebben